Free delivery from 50,00 zł
Safe shopping
Idosell security badge
HYDROLAT Z KWIATU LAWENDY Mydlarnia Cztery Szpaki

HYDROLAT Z KWIATU LAWENDY Mydlarnia Cztery Szpaki

  • HYDROLAT Z KWIATU LAWENDY woda kwiatowa Mydlarnia Cztery Szpaki
37,00 zł
incl. VAT / piece
Lowest price in 30 days before discount: / piece
Regular price: / piece
of
You can also buy using:
14 days for easy returns
This product is not available in a stationary store
Safe shopping
Free delivery to parcel machinesMore information
Smile - deliveries from online stores when ordered from 50,00 zł are for free.
You buy and delivery is free!
deliveries from online stores are free when you order 50,00 zł are for free.
Free delivery includes parcel delivery to a parcel machine

HYDROLAT Z KWIATU LAWENDY woda kwiatowa Mydlarnia Cztery Szpaki
Hydrolat lawendowy powstaje podczas destylacji parą wodną kwiatów lawendy wąskolistnej. W jego skład wchodzą rozpuszczalne w wodzie cząstki roślinne oraz niewielka ilość olejku eterycznego odpowiadająca za delikatny zapach. Jego pH zbliżone jest do naturalnego pH skóry, dlatego też z powodzeniem sprawdzi się w pielęgnacji wszystkich typów cery. Zaaplikowany na skórę zadziała na nią kojąco, łagodząco, gojąco, antyoksydacyjnie i regenerująco.
Hydrolat pozyskiwany jako efekt uboczny powstawania olejków eterycznych pozyskiwany w procesie destylacji. Para wodna o temperaturze stu stopni pozwala uwolnić molekuły znajdujące się w różnych częściach roślin. Mamy tu do czynienia z wytrąceniem się dwóch części - oleistej, na którą składają się olejki eteryczne oraz wodnej właśnie pod postacią hydrolatu. Hydrolat w większości składa się wody, zachowuje też pożądane w pielęgnacji składniki aktywne. Dzięki takim proporcjom, hydrolat zadziała więc znacznie łagodniej niż olejek eteryczny, charakteryzuje się też subtelniejszym zapachem. Można go bez obaw stosować na twarz, ciało czy na włosy.
To kosmetyk, który z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom uniwersalnych produktów. Woda kwiatowa w buteleczce z atomizerem może zastąpić tonik - wystarczy spryskać nią twarz lub nanieść na skórę z użyciem płatka kosmetycznego (polecamy te wielokrotnego użytku). Użycie hydrolatu na świeżo oczyszczoną skórę nie tylko przywróci jej odpowiednie pH po użyciu środka myjącego, ale i przygotuje twarz na kolejne etapy pielęgnacji. Jest też świetnym składnikiem bazowym do wszelkiego rodzaju płukanek, maseczek, toników czy odżywek lub jako baza humektantowa w procesie olejowania włosów.
Hydrolat sprawdzi się też jako odświeżająca mgiełka do twarzy i ciała. W upalne dni możesz go trzymać w lodówce - uczucie ukojenia rozgrzanej skóry chłodną mgiełką - bezcenne. Jeśli na co dzień stosujesz pełny makijaż, delikatnie spryskaj hydrolatem twarz po przypudrowaniu - zyskasz świeższy, naturalny efekt i trwałość.

WŁAŚCIWOŚCI:
Hydrolat lawendowy jest szeroko znany ze swoich właściwości gojących, łagodzących, kojących, antybakteryjnych i antyseptycznych. Dzięki temu pomaga skórze w regeneracji. Swoje właściwości zawdzięcza zawartości pochodnych polifenolowych (kwas rozmarynowy), trójterpenowych (kwas ursolowy), oraz goryczy (pikrosalwin, karnozol). Dzięki minimalnym ilościom olejku eterycznego z lawendy działa również odprężająco i relaksująco.
Zapach: ziołowy, trawiasty, delikatnie słodki
Woda kwiatowa powstaje jako efekt uboczny pozyskiwania olejków eterycznych w procesie destylacji. Para wodna o temperaturze stu stopni pozwala uwolnić molekuły znajdujące się w różnych częściach roślin. Mamy tu do czynienia z wytrąceniem się dwóch części - oleistej, na którą składają się olejki eteryczne oraz wodnej właśnie pod postacią hydrolatu. Hydrolat w większości składa się wody, zachowuje też pożądane w pielęgnacji składniki aktywne. Dzięki takim proporcjom, hydrolat zadziała więc znacznie łagodniej niż olejek eteryczny, charakteryzuje się też subtelniejszym zapachem. Można go bez obaw stosować na twarz, ciało czy na włosy.
Wszystkie hydrolaty konserwujemy za pomocą delikatnego, ekologicznego konserwantu z rzodkwi. To naturalny środek konserwujący pochodzenia roślinnego oparty na antybakteryjnych peptydach, które powstają w procesie fermentacji rzodkwi Raphanus Sativus przez przyjazne dla człowieka bakterie kwasu mlekowego z rodzaju Leuconostoc kimchii. Jest on przyjazny dla skóry i stanowi alternatywę dla tradycyjnych, syntetycznych konserwantów. Skutecznie chroni przed bakteriami, wydłuża żywotność kosmetyku i działa antyseptycznie, a dodatkowo posiada też nietypową dla konserwantów i bardzo korzystną dla skóry właściwość pielęgnacyjną - działa nawilżająco.

Skład:
Hydrolat z kwiatów lawendy, ekologiczny konserwant z rzodkwi
INCI:
Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Water, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate

SPOSOBY UŻYCIA:
1. Tonizowanie i oczyszczanie – spryskaj wacik i delikatnie oczyść nim skórę twarzy.
2. Odświeżenie – zamknij oczy i spryskaj twarz i dekolt.
3. Odżywienie skóry pod oczami – spryskaj wacik i połóż na zamknięte oczy. Pozostaw na 5 minut.

Termin ważności: 18 miesięcy od daty produkcji
Pojemność szklanej butelki z atomizerem: 100 ml

 

Do you need help? Do you have any questions?Ask a question and we'll respond promptly, publishing the most interesting questions and answers for others.
Ask a question
If this description is not sufficient, please send us a question to this product. We will reply as soon as possible. Data is processed in accordance with the privacy policy. By submitting data, you accept privacy policy provisions.
Write your opinion
Your opinion:
5/5
Add your own product photo:
IdoSell Trusted Reviews
4.84 / 5.00 108 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2022-05-31
velice vstřícné jednání, krásné vůně :)
2020-05-17
special
pixel